Новини / Технології     13 квітня 2023 20:18

Bel Group інвестує в бізнес рослинних сирів

Продукти, що виробляє компанія, можуть розв'язати потрійну проблему: екологічність, поживність і доступність

Французький виробник сиру Bel Group оголосив про партнерство зі стартапом Climax Foods, що базується на штучному інтелекті, для розробки рослинних версій своїх брендів, передає just-food.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Виробник Babybel and Boursin також придбав частку в американському стартапі за нерозголошену плату.

Bel і Climax створять рослинні версії сиру брендів Babybel, Laughing Cow, Boursin і Kiri. Компанії також працюватимуть над продукцією, що продається під існуючим брендом рослинного сиру Bel, Nurishh.

Бел прагне зробити ці рослинні версії “ідентичними їхнім молочним аналогам”. Компанія прагне запустити продукцію в США та Європі до кінця 2024 року. Bel має на меті збалансувати свій портфель із 50% молочних продуктів і 50% фруктових і рослинних продуктів.

Їжа є головним важелем для розв’язання проблем зміни клімату, і ми, в Bel, маємо тверду рішучість досліджувати нові території та розробляти інноваційні рішення, які визначать майбутнє продовольства для всіх, — зазначила гендиректорка Bel Сесіль Беліо.

Продукти, які компанія розробляє в партнерстві з Climax, мають потенціал, щоб зробити суттєві зміни та розв’язати потрійну проблему: екологічність, поживність і доступність.

Нагадаємо, американська харчова технологічна компанія Motif FoodWorks випустила свій перший продукт, орієнтований на споживача, — гамбургери на рослинній основі Motif BeefWorks.

З листопада компанія GG (GG plant-based food products) вела на ринок рослинну альтернативу кальмарам.

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.

Найбільша у світі меблева компанія IKEA виготовлятиме фрикадельки з “м’яса” рослин, пише Forbes. Рівень викидів парникових газів під час їх виготовлення складе лише 4% від обсягу викидів, що з’являються при приготуванні справжнього м’яса. До складу рослинного делікатесу увійде гороховий протеїн, овес, яблука та картопля. У компанії обіцяють, що веганські фрикадельки виглядатимуть як м’ясо та матимуть ідентичний смак.

Новини за темою:  Україна готує масштабну реформу бджільництва: що змінить новий законопроєкт

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також