Новини / Технології     21 лютого 2020 11:30

120 тонн на добу: на Львівщині запустять шокову заморозку фруктів та овочів

Запуск напрямку шокової заморозки IQF овочів, фруктів та ягід планується у нинішньому році у місті Городок Львівської області. Технологія дозволяє зберегти зовнішній вигляд, смакові властивості та всі корисні речовини у замороженій продукції: як у свіжій.

Про плани запуску нового напрямку на основному підприємстві Групи компаній T.B. Fruit повідомляє growhow.in.ua.

Технологія IQF (Individual Quick Freezing) – швидке заморожування продуктів завдяки використанню максимально низьких температур. Це й дозволяє зберегти всі корисні речовини свіжих фруктів, ягід та овочів.

Потужності нового виробництва становитимуть 120 тонн сировини на добу. Раніше даним напрямком займався польський завод Групи T.B. Fruit. Однак згодом вирішили перенести виробництво в Україну.

Читайте: Паста – як свіжі ягоди: унікальний кейс українського підприємства

Заморожена в Україні продукція дозволить витіснити іноземного виробника на внутрішньому ринку і здешевити продукт для кінцевого споживача, вважають у компанії. При цьому, наприклад, Польща купувала сировину в Україні, а потім постачала нам же наші продукти у замороженому вигляді.

Тепер ситуація зміниться, і за рахунок потужностей заморозки в Україні збільшаться площі під садами та агрокультурами, підкреслив Олег Мочалюк, директор з виробництва T.B. Fruit.

Раніше Landlord повідомляв, як українці допомогли цтздешевити виробниво смузі в Сінгапурі.

Новини за темою:  VITAGRO запускає мультикультурну переробку: соняшник, ріпак і соя на одному заводі
Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також