Агролайф    15 травня 2025 20:46

Не кашою єдиною: три оригінальних та простих рецепти із гарбуза

Легкі та смачні рецепти із мускатного гарбуза

Холодним осіннім днем хочеться скуштувати щось гаряченьке. Ці три швидких рецепта з мускатного гарбуза осилить будь-хто. Редакція Landlord підготувала для вас незвичні рецепти із сезонної культури. Виявляється, із гарбуза можна готувати не лише кашу, а й суп, оладки і навіть латте. 

Мускатно-сквошний суп із хрумким нутом

Суп-пюре ыз гарбуза

https://www.nur.kz/

Загальний час приготування: 30 хвилин
Порцій: 4
Інгредієнти:
  • ½ склянки вареного або консервованого нуту, злити воду та обсушити;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • сіль;
  • 1 середній гарбуз, очищений та нарізаний кубиками;
  • 3-4 склянки овочевого бульйону (більше за потреби);
  • 2 столові ложки холодного вершкового масла;
  • 1 столова ложка коричневого цукру;
  • ⅛ чайної ложки червоного перцю;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • 6 столових ложок густих вершків.
Приготування:
Розігрійте духовку до 240 градусів. Розкладіть нут на деку і збризкайте достатньою кількістю оливкової олії, щоб вона була щедро покрита. Приправити сіллю і запікати, близько 20 хвилин, доки нут не стане хрустким і золотистим.
У середній каструлі змішайте нарізаний кубиками гарбуз із достатньою кількістю бульйону. Доведіть до швидкого кипіння на середньому вогні. Зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні, близько 20 хвилин, поки кубик гарбуза буде легко протикатись виделкою.
Вийміть гарбуз із каструлі та перекладіть в кухонний комбайн або блендер. Додайте 1 склянку кропу або бульйону та змішуйте до отримання однорідної маси. Додайте олію і продовжуйте змішувати. При необхідності додайте ще кропу або бульйону, щоб розбавити суп до консистенції морозива, що розтануло.
Додайте коричневий цукор, сіль, червоний перець та лимонний сік і перемішайте. На смак він має бути яскравим та гарбузовим. Відрегулюйте приправи за смаком. Розлийте гарячий суп по тарілках. Акуратно вмішайте вершки та посипте хрумким нутом.

Веганський гарбузовий латте зі спеціями

Гарбузове латте

https://www.delish.com

Загальний час приготування: 5 хвилин
Порцій: 1

Інгредієнти:

  • 3/4 ст. молоко не молочне (наприклад, мигдальне або вівсяне молоко);
  • 2 ст. гарбузового пюре;
  • 1 ч. л. екстракту ванілі;
  • 1/4 ст. гарячої кави або 1 подвійну порцію еспресо;
  • 2 пакети безкалорійного підсолоджувача;
  • 1/2 ч. л. спецій для гарбузового пирога;
  • свіжонатертий мускатний горіх (за бажанням).
Новини за темою:  Секрети вирощування ягід на присадибній ділянці

Приготування:

У каструлі на середньому вогні змішайте молоко, гарбуз, підсолоджувач, приправу для гарбузового пирога та ваніль. Готуйте, постійно помішуючи, поки суміш не нагріється, потім збийте блендером до утворення піни. Налийте гарячу каву або еспресо в кухоль, потім додайте спінене молоко зі спеціями з гарбуза. За бажанням посипте свіжонатертим мускатним горіхом.

Гарбузові оладки зі спеціями

Гарбузові оладки

https://www.delish.com

Загальний час приготування: 25 хвилин
Порцій: 8

Інгредієнти:

  • 1/2 ст. борошно пшеничне;
  • 3 ч. л. розпушувача;
  • 2 ст. коричневого цукру;
  • 1/4 ч. л. меленого імбиря;
  • 1 ст. молока;
  • 1 ст. гарбузового пюре;
  • 1 ч. л. кошерної солі;
  • 1 ч. л. кориці;
  • 1/4 ч. л. подрібненого мускатного горіха;
  • 2-3 яйця;
  • 1 ч. л. екстракту ванілі;
  • Вершкове масло

Приготування:

Змішайте молоко та гарбузове пюре, потім додайте яйця та вмішайте ваніль. В окрему миску добавте борошно, розпушувач, коричневий цукор, сіль, корицю, горіх мускатний та імбир. Додайте вологі інгредієнти до сухих і перемішайте дерев’яною ложкою до однорідності. Розтопіть вершкове масло у великій сковороді із антипригарним покриттям на середньому вогні. Коли масло запіниться, зменшіть вогонь до середнього та вилийте тісто для млинців у сковороду. Готуйте, поки в тісті не почнуть утворюватися бульбашки і млинець не стане золотистим знизу, близько 3 хвилин, потім переверніть і смажте з іншого боку золотистого кольору, ще 3 хвилини.

Смачного!

Олександра Марченко

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...