Мускатно-сквошний суп із хрумким нутом

https://www.nur.kz/
- ½ склянки вареного або консервованого нуту, злити воду та обсушити;
- 1 столова ложка оливкової олії;
- сіль;
- 1 середній гарбуз, очищений та нарізаний кубиками;
- 3-4 склянки овочевого бульйону (більше за потреби);
- 2 столові ложки холодного вершкового масла;
- 1 столова ложка коричневого цукру;
- ⅛ чайної ложки червоного перцю;
- 1 столова ложка лимонного соку;
- 6 столових ложок густих вершків.
Веганський гарбузовий латте зі спеціями

https://www.delish.com
Інгредієнти:
- 3/4 ст. молоко не молочне (наприклад, мигдальне або вівсяне молоко);
- 2 ст. гарбузового пюре;
- 1 ч. л. екстракту ванілі;
- 1/4 ст. гарячої кави або 1 подвійну порцію еспресо;
- 2 пакети безкалорійного підсолоджувача;
- 1/2 ч. л. спецій для гарбузового пирога;
- свіжонатертий мускатний горіх (за бажанням).
Приготування:
У каструлі на середньому вогні змішайте молоко, гарбуз, підсолоджувач, приправу для гарбузового пирога та ваніль. Готуйте, постійно помішуючи, поки суміш не нагріється, потім збийте блендером до утворення піни. Налийте гарячу каву або еспресо в кухоль, потім додайте спінене молоко зі спеціями з гарбуза. За бажанням посипте свіжонатертим мускатним горіхом.
Гарбузові оладки зі спеціями

https://www.delish.com
Інгредієнти:
- 1/2 ст. борошно пшеничне;
- 3 ч. л. розпушувача;
- 2 ст. коричневого цукру;
- 1/4 ч. л. меленого імбиря;
- 1 ст. молока;
- 1 ст. гарбузового пюре;
- 1 ч. л. кошерної солі;
- 1 ч. л. кориці;
- 1/4 ч. л. подрібненого мускатного горіха;
- 2-3 яйця;
- 1 ч. л. екстракту ванілі;
- Вершкове масло
Приготування:
Змішайте молоко та гарбузове пюре, потім додайте яйця та вмішайте ваніль. В окрему миску добавте борошно, розпушувач, коричневий цукор, сіль, корицю, горіх мускатний та імбир. Додайте вологі інгредієнти до сухих і перемішайте дерев’яною ложкою до однорідності. Розтопіть вершкове масло у великій сковороді із антипригарним покриттям на середньому вогні. Коли масло запіниться, зменшіть вогонь до середнього та вилийте тісто для млинців у сковороду. Готуйте, поки в тісті не почнуть утворюватися бульбашки і млинець не стане золотистим знизу, близько 3 хвилин, потім переверніть і смажте з іншого боку золотистого кольору, ще 3 хвилини.
Смачного!