Новини / Рослинництво     29 липня 2019 14:21

Затверджено єдині норми природних втрат зерна при зберіганні

В Україні затверджено норми природних втрат зерна та продуктів його переробки при зберіганні на складах і переробних підприємствах, а також порядок розрахунку цих норм. Документ забезпечуватиме ведення коректного обліку та формування операцій із зерном.

Про це повідомляє на своєму сайті Держпродспоживслужба.

Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 12 червня 2019 року № 316 встановлені Норми природних втрат зерна та продуктів його переробки при зберіганні на зернових складах та зернопереробних підприємствах, а також Порядок розрахунку норм природних втрат зерна та продуктів його переробки при зберіганні на зернових складах та зернопереробних підприємствах.

Читайте: АМКУ може покарати ритейлерів: інформацію збирають серед виробників продуктів

Документ, зареєстрований у Мінюсті 5 липня і затверджений, визначає єдині норми та правила для відображення в кількісно-якісному обліку зерна і продуктів його переробки, списання норм природних втрат.

У відомстві наголошують, що Податковий кодекс України не передбачає самостійного визначення господарствами норм природних втрат зерна. Тому затвердження норм дозволить без затрат працювати зерновим складам і зернопереробним підприємствам на базі бухгалтерських програм та встановлених інформаційно-аналітичних сервісів.

Landlord раніше повідомляв про те, на що звернути увагу агровиробникам у зв’язку з введенням нового стандарту на пшеницю.

Читайте також