За десятиліття у Швейцарії збільшили площі під часником уп’ятеро

За минулі десять років площі під швейцарським часником збільшилися в п’ять разів, повідомляє lid.ch. Проте, цього все ще недостатньо для внутрішнього споживання країни.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Так, у 2010 році посівна площа становила мізерні 1,5 га. У 2017 році це було вже майже 40 га зі зібраними 46 т часнику, нині — понад 150 т.
Зросло й органічне вирощування. Площа органічного вирощування тепер удвічі більша, ніж звичайного, і тому близько двох третин швейцарського часнику надходить від органічних виробників.
Нагадаємо, у 2022 році вчені Науково-дослідного інституту овочебаштанних культур та картоплі Узбекистану запатентували новий сорт часнику під назвою “Жануб”, що в перекладі означає “Південь”, який має коротший термін дозрівання порівняно з іншими сортами.
У результаті багаторічних досліджень вченим Науково-дослідного інституту овочебаштанних культур та картоплі Узбекистану вперше вдалося вивести новий сорт рокамболю – овоча, який також називають цибулею-чесноком, причасниковою цибулею, єгипетською цибулею або іспанським часником.
Ферма Panbaran на Київщині створила патріотичний український сир “Чорнобаївка”.
Ізраїльська компанія Rahan Meristem спільно з підприємством Banarica Colombia з Колумбії розробили новий сорт бананів із групи Кавендіш, стійкий до грибного захворювання — фузаріозу TR4, яке відоме як панамська хвороба. Новий сорт також відрізняється високою врожайністю та ранніми термінами цвітіння. Про це повідомляє Fruit-inform.
18 гектарів землі для вирощення городини та ягід цьогоріч виділили 10 лісових господарств Хмельницької області. Ця площа – більша в 5 разів у порівнянні з минулим роком. Посіви ягід та овочів збільшили через війну. Частину зібраної городини використають під час виробництва сухих супів для українських воїнів, решту врожаю продадуть.
Анна Лиса