За 9 місяців 2021 року на перероблення надійшло 2,42 млн тонн молока, що на 10,9% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Це 35,3% від загального обсягу молока, виробленого за цей період в Україні. При цьому від сільгосппідприємств надійшло 1,86 млн тонн молока, що на 4,7% менше, як порівняти з січнем-вереснем 2020 року.
Господарства населення забезпечили молокопереробні підприємства лише 448,9 тис. тоннами сировини, що на 24,4% менше показника за три квартали 2020 року. Ще 108,9 тис. тонн молока надійшло на перероблення на давальницьких засадах (-34,5%, як порівняти з січнем-вереснем минулого року).
Читайте: ДПЗКУ поновила виробництво борошна
Крім цього, протягом трьох кварталів на перероблення надійшло 12,8 тис. тонн власно виробленого молока, що на 15,1% менше від обсягу за аналогічний період минулого року. Від сільгосппідприємств на перероблення надійшло 89,3% від виробленого ними молока. А від господарств населення – 9,5%.
“Очевидно, молоко нікуди не зникло, а ще більше стало продаватися на стихійних ринках або ж за сірими схемами потрапляти на перероблення як промислове”, – прокоментувала аналітик Асоціації виробників молока Яна Лінецька.
Нагадаємо, раніше Landlord розповідав, що ціни на цукор виросли на 5%.
Джерело: AgroTimes
Наталія Софієнко
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!