Один із найбільших вітчизняних виробників крохмалю група «Вімал» в серпні 2018 року запустить третій переробний завод. Крім звичного картопляного крохмалю там випускатимуть фармацевтичну продукцію, а також крохмаль для виробництва дріжджів, повідомляє Інтерфакс з посиланням на прес-службу компанії.
Завод будується за технічної підтримки данської компанії SiccaDania і стане одним з найсучасніших виробництв у Європі. Потужність переробки складе 1440 тонн картоплі на добу.
«В 2020 році плануємо відкрити завод, де вироблятимемо протеїн з картопляного соку, сухі картопляні волокна і рідке органічне добриво», – каже Віктор Лазар, засновник «Вімал».
Картопляний технічний протеїн є високоліквідним кормовим білком, а харчовий протеїн – гарною сировиною для промисловості. Рідке органічне добриво — це концентрований картопляний сік, який містить поживні елементи в доступному для рослин вигляді.
«Вімал» займається виробництвом картопляного крохмалю протягом 25 років і має два заводи в Чернігівській області. Також компанія є найбільшим експортером крохмалю з України.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!