Хвороби серця є головною причиною смертності у більшості людей, зауважують експерти. Вони кажуть, що не обов’язково треба займатися спортом по три години на день і харчуватися виключно рибою та овочами, щоб підтримувати здоров’я серця. Навпаки, декілька простих звичок можуть мати значний вплив на це, пише Huffpost.
Одним із найпростіших кроків є виключення або суворе обмеження певних продуктів, що особливо шкідливі для серця. Кардіологи та дієтологи виділяють три продукти, які слід уникати або зменшувати в раціоні.
Наприклад, щодо бекону, дієтологи радять його повністю виключити з раціону або споживати лише у святкові дні. Спосіб приготування бекону може негативно впливати на здоров’я серця, зауважила Мішель Рутенштейн, дієтолог профілактичної кардіології.
Вона зауважила, що бекон підвищує кров’яний тиск і сприяє запаленню та пошкодженню кровоносних судин, що в сукупності збільшує ризик серцево-судинних захворювань.
Щодо білого хліба, з його високим глікемічним індексом та низькою вмістом корисних речовин та клітковини порівняно з цільнозерновими продуктами, його краще обмежити у раціоні. Білий хліб майже позбавлений корисної клітковини та поживних речовин. Він майже виключно складається з простих цукрів, сказав Деніел Люгер.
Щодо картоплі фрі, Сетарех-Шенас пояснив, що коли їжа смажиться, вона втрачає воду та набирає жири. Також він додав, що ці продукти часто подаються з великою кількістю солі, що пов’язано з високим кров’яним тиском та збільшенням ризику серцевих захворювань.
Замість цих продуктів дієтологи рекомендують вживати бобові, такі як сочевиця, нут і квасоля. Бобові насичують клітковиною та поживними речовинами, сприяють насиченню, регулюють травлення і підтримують здорову мікрофлору кишечнику. Бобові також легко приготувати у великих кількостях, і вони ідеально підходять для буднів, сказав Люгер. Також можна розглядати включення до раціону насіння льону та мигдалю.
Нагадаємо, оливки сприяють здоров’ю серця, забезпечують необхідні поживні речовини для підтримки роботи мозку і допомагають контролювати вагу.
Вчені довели, що взаємодія між мозком і кишківником впливає на поведінку людини, руйнуючи при цьому загальноприйнятий стереотип про всі віруси як шкідливі для людини
Використання кориці як добавки може сприяти підтримці здоров’я травної системи та бути корисним для людей із діабетом.
Якщо ви прагнете до здорових перекусів або бажаєте додати до свого раціону якусь корисну та смачну їжу — зверніть увагу на фісташки. Завдяки своєму насиченому смаку та корисним властивостям вони вважаються одним із найкорисніших суперпродуктів.
Які продукти додати до раціону, щоб краще боротися з тривогою. Дослідження все частіше вказують на те, що те, що ми їмо, може впливати на наше емоційне становище. Новий науковий напрямок, відомий як харчова психіатрія, досліджує, як харчування може впливати на наше психічне здоров’я.
Макаронні страви мають безліч переваг: вони швидко готуються, легко зберігаються в коморі, і є простим варіантом, коли немає ідей на вечерю. Але через високий вміст вуглеводів, деякі вважають, що вони можуть негативно впливати на вагу та здоров’я, тому їх часто уникають у раціоні.
Щоб удосконалити свої харчові звички не треба фокусуватися на рахунку калорій чи вуглеводів. Замість цього, зверніть увагу на рівень обробки їжі перед тим, як вона потрапить на ваш стіл для обіду. Чимало з цих продуктів, таких як протеїнові батончики, гранола, нежирні йогурти та сніданки, які можуть здаватися здоровим вибором, пише The Washington Post.
Маргарита Юзяк
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!