Виробництво свинини в Україні зросте на 6 тис. тонн

Про це повідомляє прес-служба Асоціації «Свинарі України».
За даними аналітиків Економічного дискусійного клубу, цьогоріч фермери можуть сподіватися на відновлення споживання м’яса свиней та м’ясопродуктів. Така тенденція простежується в останні 3 роки. Ріст невеликий – +1%, однак стабільний.
Водночас, збільшений попит на свинину серед споживачів може призвести до росту імпорту.
Читайте: З настанням року Жовтого кабана екологи закликають китайців відмовитися від свинини
«Закупки з-за кордону залежатимуть від внутрішніх цін на м’ясо та міжнародних котирувань. Річ у тім, що чим меншою буде різниця між європейськими цінами на свинину та цінами на живець в Україні, тим меншою буде зацікавленість в імпорті м’яса свиней», — коментують експерти асоціації.
Як раніше повідомляв Landlord, зі збільшенням імпорту свинини в Україну почали говорити про значні нелегальні обсяги ввезення цієї продукції. Проте в Асоціації свинарів України спростували таку інформацію, заявивши, що надходження контрабандної свинини у січні 2019 р. становили 2–5% від ємності ринку.