У минулому році в Україні було вироблено 328,5 тис тонн круп. Це на 2,5% менше ніж у 2016 році. Про це повідомили Украгроконсалнт . Слід зазначити, що у 2016 році виробництво круп в Україні вперше збільшилася з 2013 року.
«У структурі круп найбільше зниження виробництва відзначається крупи рисової – на 56% – до 11 тис. тонн. Виробництво крупи ячної в 2017 році скоротилося на 18,4% – до 8,18 тис. тонн, кукурудзяної – на 17,1% – до 52,65 тис. тонн, перлової – на 15,4% – до 7, 92 тис. тонн, пшоняною – на 7% – до 18,22 тис. тонн.
За даними компанії, в цьому році зросло лише виробництво гречаної та вівсяної крупи. За підсумками року виробництво гречки в Україні збільшилася на 1,3% – до 54,51 тис. тонн, а вівсянки – на 52,6% – до 5,51 тис. тонн.
Серед областей України зростання виробництва круп відзначається в Одеській області, Дніпропетровської, Чернігівської, Тернопільської. Помітно скоротилася їх виробництво в Херсонській, Черкаській, Хмельницькій, Кіровоградській, Сумській та Харківській областях.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!