НовиниТехнології

Вертикальне землеробство: 5 ключових переваг методу

Про це повідомляє HortiDaily.

Основними факторами успішного функціонування вертикального господарства Алі Ахмадіан вважає:

  • вибір культури для вирощування;
  • вибір технології.

Сьогодні дослідницькі організації, такі як NASA, спонукають до розширення переліку овочів і та інших культур, вирощуваних на так званих сіті-фермах. Тож вертикальні виробники швидко диверсифікують види сільськогосподарської продукції, яку вони виводять на ринок.

На думку Алі Ахмадіана, керування освітленням та контроль умов навколишнього середовища – це першочергові завдання, які стоять перед вертикальними фермерами.

Читайте: Нонсенс: в агросекторі Китаю бракує робочої сили. Фермери переходять на безпілотну техніку

Керівник Heliospectra розповів, що  Асоціація з вертикального землеробства (Association for Vertical Farming, AVF) допомагає підприємствам і компаніям-постачальникам, таким як Heliospectra, залучати провідних учених і технологів, які створюють нові середовища для вирощування та розробляють інноваційні методи.

Алі Ахмадіан наголошує, що вертикальне землеробство є життєздатним рішенням для міського середовища.

Ключові переваги методу:

  • стійке (стале) землеробство;
  • швидка доставка свіжої якісної продукції до споживача;
  • створення нових робочих місць,
  • співпраця з університетами, що відкриває нові можливості для навчання та програм професійної підготовки;
  • скорочення вуглецевого сліду у всьому світі при виробництві продовольчої продукції.

Все це забезпечує майбутнє та успіх вертикальної галузі землеробства і садівництва.

Landlord раніше повідомляв про те, що в трьох німецьких торгових мережах – Edeka, Migros та Metro – овочі вирощують на очах у споживача у вертикальних теплицях за методом гідропоніки. Освітлення забезпечують світлодіодні лампи.

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку