Новини    01 квітня 2024 18:27

В Україні розпочався сезон морозива

Зараз у виробників морозива старт сезону, тож підприємства працюють у три зміни 24 години на добу

Компанія “Рудь” є найбільшим експортером українського морозива. З продукцією компанії знайомі споживачі 40 країн світу. Тут виробляють близько 300 видів морозива, а ще постачають заморожені тісто, хлібобулочні вироби, овочі, напівфабрикати, ягідні чаї, глазуровані сирки тощо.

Зараз у виробників морозива старт сезону, тож підприємство працює у три зміни 24 години на добу, забезпечуючи роботою понад 800 мешканців міста Житомир із середньою зарплатою 25 тис. грн.

Як і будь-який представник переробної промисловості, компанія “Рудь” сприяє створенню нових робочих місць не тільки безпосередньо на власному підприємстві, а й на підприємствах-партнерах. Насамперед це молочні ферми, виробники морозильного обладнання, паковання та інгредієнтів, дистриб’юторські фірми, де працюють тисячі українців.

Через цей мультиплікаційний ефект саме на переробну промисловість націлені такі державні інструменти як кредитна програма “5-7-9%”, гранти на підтримку бізнесу, програми стимулювання попиту та інші. Допомагаючи одному підприємству, держава запускає довгі виробничі ланцюжки підприємств-партнерів. Сприяти розвитку цих ланцюжків покликана також політика “Зроблено в Україні”, — зазначив народний депутат, заступник голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський.

У вересні 2023 року українські експортери відправили на зовнішні ринки 557 т морозива, що на 109% менше серпневих обсягів, мовиться у повідомленні Асоціації виробників молока.

Водночас грошовий виторг за поставлений товар зменшився на 116% і склав $1,77 млн.

Близько 47% товару було поставлено до країн-членів ЄС, 27% — у Молдову, 12,6% — в Ізраїль, 2,44% — у Китай, 2,28% — у Казахстан.

Частка морозива у загальному експорті молочних продуктів з України знизилась до 13%.

В Україні розпочався сезон морозива

Джерело: avm-ua.org

Нагадаємо, у серпні українські експортери морозива скоротили обсяги постачань до 1,16 тис. т, що на 33% менше липневого рівня, інформує Асоціація виробників молока.

Новини за темою:  Дощі 11 травня: які області України уникнуть опадів та де чекати похолодання

Нині для українського морозива недоступна морська логістика, тож за рік Україна на третину збільшила свою присутність на європейському ринку, втративши традиційні близькосхідні та азійські ринки.

У червні 2023 року українські компанії відвантажили на зовнішні ринки 1,65 тис. т морозива, що на 13% більше, ніж місяцем раніше.

Можливість відновлення та налагодження експорту українського мʼяса та мʼясної продукції до Китаю обговорили під час засідання робочої групи з питань розвитку м’ясної галузі під головуванням першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького.

Міністерство аграрної політики та продовольства України розробило подетальну інфографіку, яка роз’яснює нові гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження. Нагадаємо, що такі вимоги затверджено наказом Мінагрополітики від 20 жовтня 2022 року № 813.

Ірландський гігант ринку напоїв, компанія Guinness, у співпраці з нью-йоркським Tipsy Scoop до Дня Святого Патріка створила морозиво Lucky Sundaes Guinness Draft з кленовим сиропом.

Австрійська компанія Agrana створила інновацію у світі морозива – 100% веганський сорбет з баобаба, пише newfood.media.

У складі морозива – справжні плоди баобаба (Adansonia digitata), який широко поширений у лісах і саванах Африки на південь від Сахари. Його ще називають мавпячим деревом, тому що його плоди надзвичайно приваблюють мавп.

Плоди мають кислий і трохи солодкуватий смак та високий вміст вітаміну С (289 мг/100 г), високий вміст клітковини (56,62 г/100 г) і білка (2,42 г/100 г).

Український виробник морозива та заморожених напівфабрикатів “Три Ведмеді” отримав беззаставний кредит в 210 млн грн від “Райффайзен Банку” під страхове покриття Експортно-кредитного агентства (ЕКА) на здійснення експорту до Польщі.

У Фінляндії випустили перше у світі морозиво з повітря. Основа морозива – Solein. Це революційний мікробний протеїн, який отримав схвалення регулюючих органів Сінгапуру для комерційного використання у вересні минулого року.

Новини за темою:  ТАС Агро завершив весняну посівну: яровими культурами засіяно 40 тис. гектарів

Стартап EatKinda, виробник першого у світі морозива з цвітної капусти, виводить свою розробку на ринок. Смаколик потрапить у понад 90 магазинів Woolworths, пише newfood.media. Woolworths — друга за величиною група супермаркетів Нової Зеландії, що володіє відразу кількома роздрібними мережами, зокрема Countdown, SuperValu і FreshChoice. Морозиво виготовляється із капусти, яку інакше б викинули, оскільки вона візуально недосконала — 40% овочів, вирощених у Новій Зеландії, не доходять до магазинів саме з цієї причини.

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...