Компанія з виробництва продукції з нуту ФОП “Цимбаліст” з 2017 року успішно працює у секторі переробки харчових продуктів. Головною метою підприємства є задоволення потреб споживачів у високоякісному рослинному білку та надання покупцям унікальних, корисних та смачних продуктів з нуту.
Про це повідомляє agroportal.ua
Першим продуктом з нуту був живий та натуральний хумус. І в той час засновники підприємства мріяли вийти на виробництво 1 тонни продукції на місяць.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
“Хумус — це продукт, який потребує температурного режиму. Тож ми тоді задумались, як зробити, щоб він був завжди з нами. Після 2-х років експериментів ми отримали унікальний продукт. У 2021 році були створені хумус-снеки Frango, це інноваційний продукт — дегідрований хумус. Аналогу такого продукту немає у світі (зараз він знаходиться на стадії патентування). Цього року в нас вийшла ще одна новинка — нутові хлібці Frango”, – зазначає Леонід Цимбаліст, засновник компанії.
За словами виробника, дегідрований хумус — енергетично цінний продукт і не потребує спеціальних умов зберігання. Добре втамовує відчуття голоду та дозволяє швидко наситити організм енергією. Це смачне і корисне харчування у будь-яких умовах.
Сьогодні асортимент продукції компанії представлений наступними категоріями:
- Хумуси ТМ “Ліонійський”;
- Веганські соуси на основі аквафаби (відвару з нуту) ТМ “Леонійський”;
- Хумус-снеки ТМ Frango;
- Нутові хлібці ТМ Frango.
Обсяг виробництва наразі становить приблизно 2 тонни на місяць. Однак компанія має в планах розширити асортимент продуктів з нуту, включаючи нові категорії.
“Зараз працюємо над новим продуктом. Ми пишаємося тим, що всі наші продукти належать до категорії здорового харчування, відповідаючи сучасному запиту ринку та задовольняючи потреби споживачів. Наші продукти максимально доступні, адже ми співпрацюємо з провідними мережами України. І, звичайно, прагнемо розширити ринок збуту як в Україні, так і за її межами”, — зазначив Цимбаліст.
Він додає, що плани компанії спрямовані на розвиток українського ринку перероблення нуту та рослинних білків, підтримку місцевого агросектору та створення нових робочих місць.
Нагадаємо, після окупації на Запоріжжі українці створили експериментальний кизиловий соус до сиру. З 2018 року Famberry провела багато експериментів із переробленням кизилу. Технологи ставили експерименти з використання в деяких продуктах меду замість цукру. Кизиловий джем на меду Famberry ввела у промислове виробництво. У майбутніх планах – експерименти з сухофруктами, цукатами, виготовлення сублімованих дропсів, сублімованого порошку, соусів до м’яса та риби, морсу, соку та нектару.
З поля у с. Білівці Хотинської громади уперше зібрали урожай лаванди. Рослини переробляють та дистилюють з них ефірну олію. Таке виробництво — єдине в Чернівецькій області.
Валерія Пепеля
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!