Новини / Рослинництво     03 вересня 2019 08:41

В Україні стартував новий сезон виробництва цукру

В Україні почали переробляти цукровий буряк урожаю 2019 року. Першим запрацювало переробне підприємство ТзОВ «Радехівський цукор».

Про це повідомляє Укрцукор.

Через несприятливі погодні умови, які знизили темпи копання цукрових буряків, у 2019 році більшість цукрових заводів відклали початок нового сезону переробки на пізніші строки.

Читайте: Новий бренд коктейльних томатів від Syngenta: незвичайний колір і високий вміст антиоксидантів

У більшості областей спекотна та суха погода призвела до утворення ґрунтової кірки, яка ускладнює збирання врожаю. У частині регіонів країни через сильні дощі знизилася цукристість буряку, тому сільгоспвиробники припинили збирання культури, очікуючи підвищення якісних показників врожаю.

Поки що з 1 вересня виробництво цукру нового врожаю розпочали лише в ТзОВ «Радехівський цукор». У галузі розраховують, що до кінця вересня ситуація на полях поліпшиться, і більшість заводів запрацюють наприкінці місяця.

У нинішньому сезоні працюватимуть 32 цукрових заводи – на 10 менше, ніж торік.

Landlord раніше повідомляв про те, що в Єгипті будують найбільший у світі цукровий завод з інвестиціями $1 млрд.

 

Читайте також