Про це повідомляє Інфо-Шувар.
Ціни на моркву нового врожаю були досить сприятливі для українських виробників. Перші партії продавали на ринку по 45–50 грн/кг. Проте вартість ранньої моркви почала стрімко падати вже в перший тиждень продажів.
Читайте: Нові ринки замороженої ягоди, або Як українці допомогли здешевити виробництво смузі в Сінгапурі
Сьогодні поряд з місцевою продукцією на ринок постачається морква з Туреччини, яка виграє перед вітчизняною за вартістю. Експерти попереджають українських виробників щодо можливого подальшого зниження ціни на цю продукцію.
Поява імпорту може прискорити процес здешевлення ранньої моркви українського виробництва – вважає керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар» Тетяна Гетьман.
Landlord раніше повідомляв про те, що на початку травня фермери Херсонщини зібрали перші партії ранньої моркви.