Новини / Політика     20 вересня 2021 11:00

Українським харчовикам заборонять використовувати пальмову олію

Українські харчовики, знаючи про шкідливість пальмової олії для організму, усе ж не гребують цим продуктом

В парламенті з’явився законопроект №6068, яким передбачає заборону на використання пальмової олії у вітчизняній харчовій промисловості.

Причин для розробки такого законопроекту було дві, каже його автор Дмитро Соломчук. Перша – шкідливий вплив цієї олії на здоров’я людей, друга – скорочення виробництва соняшникової олії через засилля пальмової у харчовому виробництві.

Читайте: Малайзія позивається проти обмежень щодо пальмової олії у ЄС

“Найближчим часом очікуємо, що наш законопроект про обмеження використання трансжирів у солодощах потрапить на перше читання у сесійну залу. Аграрний комітет одноголосно підтримав його прийняття”, – каже нардеп.

Українські харчовики, знаючи про шкідливість пальмової олії для організму, усе ж не гребують цим продуктом. З імпортованою “пальмою” їхні вироби обходяться дешевше, ніж з українською соняшниковою олією. Адже собівартість пальмової олії набагато нижча.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв, що у 2020 році Україна імпортувала насіння олійних культур на $270 млн.

Джерело: agronews

Наталія Софієнко, Landlord

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також