В парламенті з’явився законопроект №6068, яким передбачає заборону на використання пальмової олії у вітчизняній харчовій промисловості.
Причин для розробки такого законопроекту було дві, каже його автор Дмитро Соломчук. Перша – шкідливий вплив цієї олії на здоров’я людей, друга – скорочення виробництва соняшникової олії через засилля пальмової у харчовому виробництві.
Читайте: Малайзія позивається проти обмежень щодо пальмової олії у ЄС
“Найближчим часом очікуємо, що наш законопроект про обмеження використання трансжирів у солодощах потрапить на перше читання у сесійну залу. Аграрний комітет одноголосно підтримав його прийняття”, – каже нардеп.
Українські харчовики, знаючи про шкідливість пальмової олії для організму, усе ж не гребують цим продуктом. З імпортованою “пальмою” їхні вироби обходяться дешевше, ніж з українською соняшниковою олією. Адже собівартість пальмової олії набагато нижча.
Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв, що у 2020 році Україна імпортувала насіння олійних культур на $270 млн.
Джерело: agronews
Наталія Софієнко, Landlord
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!