Про це повідомляє Delo.
За даними Ради з питань експорту продовольства, у структурі зовнішньої торгівлі крупами основна частка (73,9%) належить імпорту. Незначні обсяги круп, які Україна постачає на зовнішній ринок, пояснюють їх низькою якістю, а також специфікою споживання круп в окремих країнах світу.
Читайте: Чому провідні українські фермери обирають зерносушарки Bonfanti
Водночас у 2018 р. виробництво окремих круп в Україні збільшилося порівняно з 2017-м:
- вівсяної – на 156%,
- рису – на 64,4%,
- гречки – на 16,3%.
Експерти вважають, що Україна має потенційні можливості для виходу на ринок ЄС української крупи, багатої на висівки і клітковину, яка є основою здорового харчування. Така перспектива відкриває шлях до інвестицій у розвиток українського АПК.
Landlord раніше повідомляв про те, що у філії ДПЗКУ «Черняхівський елеватор» завершено монтаж лінії для фасування харчових продуктів. Нове обладнання дасть можливість корпорації виробляти під власною торгівельною маркою цукор, гречану, рисову, а згодом і манну крупу.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!