Новини / Технології     21 травня 2019 10:39

Вертикальне землеробство: 5 ключових переваг методу

Вертикальні ферми довели свою успішність у вирощуванні різноманітних трав, салату, ягід, оскільки ці культури добре реагують у компактних виробничих зонах зі штучним освітленням. Про досвід вертикального землеробства шведської компанії Heliospectra розповів її гендиректор Алі Ахмадіан.

Про це повідомляє HortiDaily.

Основними факторами успішного функціонування вертикального господарства Алі Ахмадіан вважає:

  • вибір культури для вирощування;
  • вибір технології.

Сьогодні дослідницькі організації, такі як NASA, спонукають до розширення переліку овочів і та інших культур, вирощуваних на так званих сіті-фермах. Тож вертикальні виробники швидко диверсифікують види сільськогосподарської продукції, яку вони виводять на ринок.

На думку Алі Ахмадіана, керування освітленням та контроль умов навколишнього середовища – це першочергові завдання, які стоять перед вертикальними фермерами.

Читайте: Нонсенс: в агросекторі Китаю бракує робочої сили. Фермери переходять на безпілотну техніку

Керівник Heliospectra розповів, що  Асоціація з вертикального землеробства (Association for Vertical Farming, AVF) допомагає підприємствам і компаніям-постачальникам, таким як Heliospectra, залучати провідних учених і технологів, які створюють нові середовища для вирощування та розробляють інноваційні методи.

Алі Ахмадіан наголошує, що вертикальне землеробство є життєздатним рішенням для міського середовища.

Ключові переваги методу:

  • стійке (стале) землеробство;
  • швидка доставка свіжої якісної продукції до споживача;
  • створення нових робочих місць,
  • співпраця з університетами, що відкриває нові можливості для навчання та програм професійної підготовки;
  • скорочення вуглецевого сліду у всьому світі при виробництві продовольчої продукції.

Все це забезпечує майбутнє та успіх вертикальної галузі землеробства і садівництва.

Landlord раніше повідомляв про те, що в трьох німецьких торгових мережах – Edeka, Migros та Metro – овочі вирощують на очах у споживача у вертикальних теплицях за методом гідропоніки. Освітлення забезпечують світлодіодні лампи.

Читайте також