НовиниТехнології

Китайські астронавти вирощують овочі на орбіті для освоєння далекого космосу

На космічній станції “Тяньгун” 16 китайських астронавтів займаються вирощуванням овочів, як частину своїх планів щодо дослідження далекого космосу, передає agroreview.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Командир місії разом з двома новими астронавтами виростили салат, помідори чері та зелену цибулю. Для порівняння результатів, Китайський центр досліджень і підготовки астронавтів створив на Землі репліки цих рослин.

Система може бути застосована в галузі дослідження далекого космосу, включаючи наші місії з висадки на Місяць і Марс з екіпажем, – зазначив дослідник з Китайського центру досліджень і підготовки астронавтів Ян Ренце.

Вирощування рослин на борту космічної станції є важливою складовою Системи контролю навколишнього середовища і життєзабезпечення (ECLSS) і може бути використане для дослідження глибокого космосу, включаючи пілотовані місії на Місяць і Марс.

Нагадаємо, новий десерт, розроблений фінською харчовою технологічною компанією Solar Foods, виготовляється з інгредієнтів, отриманих з повітря.

Ізраїльські вчені планують проростити зелень із насіння на Місяці. Цей проєкт розробив Інститут дослідження пустелі імені Якоба Блауштейна при Університеті імені Бен-Гуріона у Беер-Шеві.

NASA відправило на борт космічної станції насіння червоного перцю чилі (Capsicum annuum) – у рамках реалізації проєкту з вирощування плодоносних рослин на міжнародній космічній станції.

Команда старшокурсників з Дартмутського коледжу (штат Нью-Гемпшир, США) розробила проект, який дозволить астронавтам вирощувати овочі на Марсі.

Фінська харчова компанія Solar Foods, яка нещодавно отримала 10 млн євро для виробництва білка з повітря, планує годувати астронавтів інноваційною їжею

Анна Лиса

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку