Про це повідомляє HortiDaily.
На прилавки Bianchini’s Market – сімейного продуктового магазину, який спеціалізується на місцевих і органічних продуктах, надійшли перші партії урожаю.
Читайте: На Марсі вирощуватимуть овочі: NASA обрала переможця в конкурсі теплиць
Iron Ox – це одна з компаній, які намагаються автоматизувати сільськогосподарське виробництво. Для вирощування овочів на фермі використовують комбінацію робототехнічних маніпуляторів, гідропонних чанів і роботів-носіїв.
Попри неодноразові твердження, що їхнє господарство є «автономним», люди все ще потрібні для деяких функцій. Працівники висаджують рослини та пакують продукцію, коли вона вже готова до вживання. А роботи контролюють процес вирощування.
Одна з переваг полягає в тому, що робототехнічні ферми можуть бути розташовані ближче до клієнтів. В Iron Ox розповідають, що шлях транспортування виробленої ними зелені до магазину Bianchini’s становить лише 0,6 милі, що наполовину менше відстані, типової для салату.
Це означає зниження транспортних витрат і коротший шлях від грядки до столу, що є вагомим фактором, коли йдеться про вплив на навколишнє середовище того, що ми кладемо на тарілку.
Проте масштаби діяльності Iron Ox поки що обмежені. Компанія продає всього три сорти зелені і доставляє їх до Bianchini’s Market лише раз на тиждень. Ціни не є надмірними, але вони належать до високих. Упаковка з двома унціями червоного щавлю коштує $2,49, з двома унціями базиліку – $2,99, а з чотирма головками салату – $4,99.
Відео, розміщене на сайті Iron Ox:
Landlord раніше повідомляв про те, що канадський виробник знайшов секрет, як привернути увагу споживача до червоного салату, виростивши салат кольору вина.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!