Новини / Кейси     30 березня 2020 16:26

Сири роли: кейс фермера із Прикарпаття

Сировар із Прикарпаття Ігор Небилович заснував власне господарство "Еко-Карпати", й успішно виготовляє унікальні для України сири роли. 

Господарство розташоване у невеличкому містечку Долина, що на Франківщині, й вже не перший рік займається переробкою молока і виготовленням козячих та коров’ячих сирів.

За словами господаря, його сири роли не мають аналогів в Україні і по своїй суті є унікальним продуктом.

“Люди звикли, що сир має бути твердий і без запаху. Ми всією сім’єю полюбили м’які сири, які майже дозріли і дозрівають у холодильнику. Роли можна їсти ложкою. Їх ми робимо з козячого молока за французьким рецептом”, – відзначив Ігор Небилович.

Читайте: Як програма МетеоЗахист повертає впевненість аграріям

Також фермер вирить сири в кропиві та черемші, які хоч і користуються чималим попитом, утім, не надто розповсюджені на вітчизняному ринку:

“Сири в кропиві і в черемші теж по-своєму особливі. У коров’ячий сир даємо альпійську закваску, коли сир трішки підсох, беремо листя кропиви чи черемші та обклеюємо його, виходить дуже цікавий ексклюзивний смак і вигляд”, – додає Ігор Небилович.

Сири роли: кейс фермера із Прикарпаття

Фермер бідкається, що в Україні крафтовий ринок сироваріння розвинений недостатньо. Так, наприклад, у тій же Франції у містечках схожих на Долину функціонують по 14-16 приватних невеличких ферм. В Україні на весь прикарпатський регіон усього одна. Ще 2-3 у Львівський. А за сприятливих умов подібних сироварень могло бути понад 500.

Хоча господар впевнений, що ринок сироваріння з козячого молока буде розвиватися ще 10 років, адже тут багато потенційних місцевих покупців.

“Багато людей ще навіть не куштували козячі сири. А поки вони попробують, звикнуть до смаку, пройде трохи часу. Тому ми навіть у найближчий час не плануємо виходити на експорт”, – переконаний Ігор Небилович.

Джерело: mega.if.ua 

Новини за темою:  Грози та дощі 20 травня: де в Україні буде негода та які області попадуть під удари стихії

Нагадаємо, раніше Landlord презентував кейс канадського фермера, якому вдалося обійти карантинні обмеження і тепер він вільно продає м’ясо.

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також