Про це повідомляє Агро-Центр.
На відкриття цеху з виготовлення брикетів фермер з Тернопільської області витратив біля 2 млн грн. Процес переробки виглядає так: тюки розриваються, солома подрібнюється, сушиться та складається в брикети. За словами Володимира Коваля, теплотворна властивість соломи під час спалювання складає 4000-5000 ккал /кг. Тонна солом’яних брикетів замінить 4-6 кубометрів дров (вага одного кубометра – 350-450 кг), які ще потрібно розвантажувати, різати, колоти тощо.
Читайте: Українським фермерам під аграрні розписки видано майже 5 млрд грн
Фермер має надію, що його ідея окупиться вже за два роки.
Раніше LANDLORD писав про 77-річного фермера, який вирощує виноград у теплицях.
Фото: ecotown.com
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!