Британський науковець Марк Спрінгманн закликав на законодавчому рівні обмежити споживання червоного м’яса.
За останнє десятиліття жителі Великої Британії знизили споживання м’яса на 17%. Існує стійкий науковий консенсус, що високе споживання м’яса надзвичайно шкідливе для людства і навколишнього середовища.
Читайте: Актор Ештон Катчер інвестує в стартап з вирощування лабораторного м’яса
“В середньому, кожен житель споживає одну порцію м’яса кожного дня, в тому числі чотири порції червоного і обробленого м’яса. Необхідна значна політична підтримка, щоб зробити здорове харчування доступним і привабливим для всього британського населення” – наголосив Спрігманн.
Він вважає, що ця їжа є основним фактором глобального потепління, виділяючи в атмосферу таку ж кількість парникових газів, як і енергетична система Великої Британії. Скорочення споживання м’яса може зменшити десятки тисяч смертей від серцево-судинних захворювань і раку. Проте, не дивлячись на цю надзвичайну ситуацію в області громадського здоров’я та навколишнього середовища, політики, не бажають робити значущих кроків.
Громадська охорона здоров’я Англії рекомендує споживати 51 г в день червоного і обробленого м’яса.
“Оновлення національної програми споживання, з урахуванням останніх наукових даних, стане важливим першим кроком до скорочення 30 тис. щорічних смертей, пов’язаних зі споживанням червоного і переробленого м’яса у Великій Британії”, – наголосив Марк Спрінгманн.
Landlord раніше розповідав, що Леонардо Ді Капріо став співвласником стартапу з вирощування лабораторного м’яса.
Джерело: The Guardian
Наталія Софієнко
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!