Новини / Тваринництво     26 липня 2021 20:12

Рослинні протеїни та м’ясо в пробірках: як може змінитися агросфера в майбутньому

У 2030 році переважна частина протеїнів будуть рослинного типу, а м'ясо вирощуватимуть у пробірках. Про це заявив український економіст, стратег, бізнесмен Андрій Длігач, підкресливши, що Україна вже зараз має повністю переорієнтовувати сільське господарство.

Про це він розповів  під час зустрічі всеукраїнської бізнес-спільноти Board в Маріуполі. На думку економіста, розвиток тваринництва суттєво впливає на стан навколишнього середовища.

«Зараз ми їмо корів. Вони їдять зелень і переробляють 14 її грам на 1 грам білка, який ми з’їдаємо у вигляді стейка. Життєдіяльність корів становить 38 % викидів метанів, а це більше, ніж димлять труби в Маріуполі», — заявив Андрій Длігач.

Читайте: Програмний робот став першим цифровим співробітником Kernel

Він також додав, що, 2020-й став першим за останні 40 років з від’ємним ростом світового ВВП. 

«2021-й буде першим роком, коли світове ВВП виросте на понад 5%. Україна при цьому свій потенціал навіть в металургії. Усе національне багатство України оцінюється в 1 трлн доларів: тут чорнозем, руда, поклади титану, літію тощо. Це рівно стільки ж, скільки в пенсійному фонді Норвегії. Увесь світ вважає головним мозок, а ми — руду. Через це всі біди», — зазначив Длігач.

Раніше Landlord розповідав, що американська компанія Beyond Meat випустила на ринок новий продукт — веганську курятину.

Читайте також