Промислове добування риби в Україні скорочується. За 9 місяців з початку року вітчизняні підприємства виловили 43 200 тонн біоресурсів, що на 10,6% менше, ніж за аналогічний період торік, підрахували експерти Економічного дискусійного клубу.
На 26,3% скоротився морський вилов. Натомість добування біоресурсів у внутрішніх водоймах зросло майже на 4%.
З урахуванням домогосподарства загальний вилов риби, ракоподібних та інших водних організмів у січні-вересні склав 70 000 тонн, що на 7% менше, ніж торік.
Натомість імпорт риби зріс на 5,2%, до 224 000 тонн. Понад 75% поставок – це риба морожена, основними постачальниками якої до України є Норвегія, Ісландія та США.
Експорт рибопродуктів у січні-вересні 2017 року становив 9 000 тонн проти 7 000 тонн торік.
Таким чином, загальний фонд споживання риби і рибопродуктів населенням у січні-вересні оцінюється у 282 000 тонн, або 6,6 кг у розрахунку на особу. Це відповідає минулорічному рівню.
Загалом, за даними ЕДК, внутрішнє споживання риби та рибопродуктів на 80% забезпечується за рахунок продукції іноземного походження.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!