Від 2023 до 2028 року на ринку веганського сиру очікується зростання на $1,32 млрд, за прогнозами консалтингової компанії Technavio, повідомляє Dairy News.
Прогнозується, що середньорічний темп зростання цього ринку становитиме 8,3% протягом прогнозованого періоду.
Експерти вказують на те, що збільшення ринку веганських сирів значною мірою обумовлене розширенням мережі торгових точок, збільшенням кількості брендів, а також зрослим попитом на альтернативи сиру, виготовлені без використання тваринних продуктів. Ці тенденції охоплюють різноманітні види сирів, такі як мигдалевий, соєвий, кокосовий, рисовий, конопляний, вівсяний і гороховий протеїновий сири, а також продукцію на основі тапіоки та кеш’ю.
Аналітики передбачають, що Європа стане лідером зростання цього ринку, прогнозуючи 41% збільшення в цьому регіоні протягом прогнозованого періоду. Зростання попиту на рослинні альтернативи традиційним молочним продуктам значно сприяло розвитку ринку в Європі протягом останніх років.
Нагадаємо, українські сировари скоро зіштовхнуться зі зростанням конкуренції з польськими сирами на українському ринку.
Велика кількість українських сирів або інших молочних продуктів, які експортуються, йдуть на переробку.
Зростання імпорту польського сиру очікується відразу після розблокування кордонів між Україною та Польщею.
Маргарита Юзяк
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!