Новини

Перший мільйон цукру виготовлено. Цукристість упала

Понад 1,003 млн тонн цукру виготовили українські цукровари станом на початок листопада. До всього, перероблено вже 7,24 млн тонн цукрових буряків.

Як повідомляє «Укрцукор»,  наразі працює 40 цукрових заводів, добова потужність яких становить 172,4 тис. тонн переробки цукрових буряків. Це на 6% більше, аніж у минулому році.

«Цукристість цього року дещо нижча, порівняно з минулорічними показниками – 17,22% до 17,86%, тож відповідно й вихід цукру також дещо менший – 14,24 проти 14,87 минулого року. Проте, за оцінками асоціації, виробництво цукру вдасться зберегти на рівні минулого року – близько 2 млн тонн», – коментує керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило.

Цьогорічний урожай буряків зібрано з 71% посівних площ. Найбільше – у Полтавській області. Тут зібрано 759 700 тонн цукрових буряків. Середня врожайність цукрового буряка по Україні – 43,2 тонн з гектара.

Невисокий показник є результатом дії погодно-кліматичних умов — холодна весна й засушливе літо.

За 2016/17 МР виробники експортували рекордний об’єм цукру — 767 300 тонн. Найбільші поставки забезпечили Вінницький комбінат хлібопродуктів №2, «Цукорагропром» та «Радехівський цукор».

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку