Про свій незвичний бізнес юрист за фахом Андрій Пігулевський розповів в ефірі Радіо Промінь. Його ферма «Устриці Скіфії» на Тілігулійському лимані на межі Миколаївської та Одеської областей стала першою і єдиною в Україні. Нині їй 8 років. Свого часу заради улюбленої справи Андрій переїхав з Києва, а досвід запозичив у Франції.
«Для мене найголовніше — це те, що навіть у заможній Європі не бояться працювати руками. Устричний бізнес — це сімейний бізнес, котрий передається з покоління в покоління. Я мрію, що одного разу я зможу передати свою ферму своїм дітям», – каже Андрій Пігулевський.
Він пишається тим, що може доставляти чорноморські устриці дуже швидко, і тому вони завжди свіжі, на відміну від імпортних, і не втрачають свої смакові якості.
«Якщо ви куштуєте мої чорноморські устриці, то їм максимум два дні. А імпортованим устрицям мінімум тиждень — поки їх доставили», – каже підприємець.
Він вчить відрізняти свіжі устриці: вони мають своєрідний післясмак — мікс огірка з кавуном.
Читайте: Болградські фермери знайшли спосіб, як привабити туристів на українських Дорогах вина та смаку
Тепер Андрій розповідає про свій досвід з тим, хто хотів би спробувати себе в устричному бізнесі. Він заснував навчальну програму «Устричний університет», з якою їздить Україною. Його ферму охоче відвідують студенти факультету аквакультури Херсонського аграрного університету.
Для Андрія його бізнес – дійсно, улюблена справа. І він охоче розповідає про будні устричної ферми в мережі Facebook, ділиться світлинами ферми.
Як раніше повідомляв Landlord, на Львівщині фермери вирощують по 40 т африканських равликів.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!