Яблунівський виробничий комплекс (Київська область) з вирощування печериць вирішив не зупиняти виробництво під час війни. Нині з яблунівських печериць готують гарячі обіди для військових та Тероборони, пише “Вечірній Київ”.
До початку війни потужність підприємства складала 120 тонн печериць на місяць. Вторгнення Росії порушило виробничі процеси: через евакуацію населення виник дефіцит кваліфікованих кадрів, зруйновані шляхи перешкоджають логістиці.
“Вирощування грибів – живий процес, тому 25 лютого рішення прийшло само собою – віддати населенню гриби, які були вже зрізані, зібрані та стояли в холодильнику”, – розповіла директорка господарства Наталія Ільчук.
Так, 8 тонн печериць підприємці роздали мешканцям громад Київщини. Вдячні люди прийшли на виробництво та запропонували допомогу. Так з 50 волонтерів почав формуватися новий колектив. У перші дні було дуже складно — кожному новому працівнику потрібно приділити час.
Виробник налагодив контакти з волонтерською мережею “ГастроАрмії Київщини” , і тепер гриби поповнюють раціон наших захисників білком.
“З початку війни ми виростили вже 60 тонн печериць і далі працюватимемо на благо нашої держави та українців”, – підсумувала Наталія Ільчук.
Раніше повідомлялося, що в Україні злетіли ціни на гриби
Ліана Мелковська
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!