Новини    11 квітня 2024 17:18

McDonald’s використовуватиме курятину агрохолдингу МХП

Частка споживання курятини в українському McDonald’s нижча, ніж в інших європейських країнах, тому що у компанії не було можливості її завозити з-за кордону в потрібному обсязі

Мережа ресторанів McDonaldʼs розпочала партнерство з агрохолдингом “Миронівський хлібопродукт” і з квітня почала поступовий перехід на курячі котлети для МакЧікен, вироблені компанією, повідомила гендиректорка McDonaldʼs Юлія Бадрітдінова в інтервʼю Forbes Ukraine.

Частка споживання курятини в українському McDonald’s нижча, ніж в інших європейських країнах, тому що у компанії не було можливості її завозити з-за кордону в потрібному обсязі.

У нас в Україні безліч ветеринарних обмежень з різними країнами, тож багато звідки ми не можемо везти м’ясо, – зазначила Бадрітдінова.

Нещодавно компанія розпочала партнерство з МХП: із 2021 року компанія постачає для McDonaldʼs стріпси, а у 2024-му разом із МХП мережа ресторанів змогла повторити стандартну курячу котлету, яка входить у МакЧікен. СЕО McDonaldʼs зауважила, що це був довгий процес, який розпочався ще до повномасштабної війни.

Потім була перерва, і вже з квітня починаємо поступовий перехід на курячі котлети для МакЧікен, вироблені МХП. Спочатку тестово в кількох ресторанах, а згодом – в усій Україні, – додала вона.

Зауважимо, 17 листопада McDonald’s також запрацював у туристичному місті Яремче. Ресторан розташували поруч із залізничним вокзалом.

13 листопада мережа ресторанів McDonald’s запрацювала в Олександрії, що на Кіровоградщині.

27 листопада McDonald’s розпочав роботу в обласному центрі – у місті Кропивницький, Кіровоградської обл. Із відкриттям у кожному новому місті McDonald’s прагне бути поруч із клієнтами. А Кропивницький відтепер серед тих обласних центрів в Україні, де жителі і гості міста можуть скуштувати улюблені страви коли забажають. Окрім цього, компанія створила робочі місця для близько 100 працівників – команди ресторану.

Нагадаємо, керівництво McDonald’s оголосило про плани розширення до 2027 року, що включає значне збільшення кількості ресторанів по всьому світу та запуск нової мережі.

Новини за темою:  Уряд хоче створити закритий реєстр банківських рахунків та сейфів українців

McDonald’s припинив використовувати помідори для приготування їжі в більшості своїх закладів на півночі та сході Індії на тлі п’ятикратного зростання ціни них, оскільки несприятливі погодні умови обмежили врожайність цієї культури.

Виявляючи турботу про диких бджіл, кілька ресторанів McDonald’s у Швеції обладнали на своїх дахах вулики і висаджують навколо квіти та різноманітні рослини. Віддати належне природоохоронному проекту цих локацій покликана ініціатива компанії – створення McHive. У новому міні-ресторані не подають бургерів і фрі – він функціонує як повноцінний вулик.

Загальна вартість 100 найкращих брендів досягла $3 трлн, що на 16% більше, ніж роком раніше ($2,7 трлн).

У столиці США, Вашингтоні, почав роботу перший український ресторан Ruta.

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...