
М’ясо равликове в олії або в томатних заправках. Молодий фермер зі Львівщини Віталій Гучко збирається налагодити експорт консервів із равликів до країн ЄС.
Віталій Гучко вже мав позитивний досвід співпраці з литовцями. Постачив до Литви 5 тонн равликів. Але зараз хоча розширити горизонти, за рахунок Італії та Іспанії.
Фермер розповідає: кожна країна має свої вимоги до продукції.
“Італієць нам сказав, що він хоче равлика від 10 і більше грам, а сама природа цього равлика в середньому 9 г, тобто його бачення цієї продукції це равлик-переросток.
А от іспанцям написали пропозицію 8-12 грамів. Їм не підходить, хочуть меншого – грам 6. От така специфіка”, – пояснює Віталій Гучко.
Читайте: Кейс: фермери Тернопільщини виготовляють равликову ікру
Господар ферми, де вирощують слимаків, розповідає: якість равлика покупці оцінюють, виходячи з його зовнішнього вигляду.
“Бачите, цей равлик має таку заокруглену ніби губу, це означає що равлик 1-го сорту, він дозрів і може експортуватися. Має відповідно смакові якості, його спочатку треба відпарити, але фактично він готовий до споживання. 2-й сорт – це фактично те саме. Він не має такої заокругленості, якби трошки видовжений”, – каже фермер.
Landlord раніше повідомляв, що на Прикарпатті молоді фермери Роман та Мар’яна Хімчаки вирощують їстівних равликів з білої ікри.
За інформацією 5 каналу.