КейсиНовини

12 видів сиру за тиждень: кейс фермера-кримчанина

Февзі Саліджанов оселився разом з дружиною та дітьми у Черкаській області після анексії Криму. Проживав в Черкасах, потім у Корсуні, згодом купив житло у селі Лип’янка Шполянського району. Саме тут чоловік зайнявся сироварінням.

Читайте: Страуси та сир з буйволиного молока: кейс карпатської еко-ферми

Молоко Февзі купує у сусідньому селі, з нього готує різноманітні сири: тверді італійські, качотту, бринзу. Спочатку чоловік зробив продукт для себе – потім вирішив продавати. Попит є. Починали готувати сири у каструлях, потім придбали сироварню. Зберігають продукцію у холодильниках. Рецепти знаходять в інтернеті. Кожного тижня господарі виготовляють 12 видів сиру.

«З мінусів лише те, що постійно зайнятий. З іншого боку – мені це подобається – завжди в теплі та затишку, діти при мені. Не їжджу на заробітки кудись далеко», – говорить чоловік.

Як повідомляв LANDLORD, як на закарпатській сироварні в Перечині виготовляють крафтовий кольоровий сир.

Фото: freepik.com

Джерело: UA: Перший, Суспільне.ua

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку