Новини / Рослинництво     16 березня 2019 11:07

Як вирощують та споживають китайські гарбузи з теплиць

Останніми роками гарбуз стає все популярнішим на китайському ринку. Більшість гарбузів, що продаються на півдні Китаю, постачається з М’янми та Лаосу. Але китайці мають і свій досвід з вирощування цієї культури, зокрема в тепличних господарствах.

Про це повідомляє HortiDaily.

Закуповують гарбузи за ціною близько 4–5 юанів ($0,60–1,49) за 0,5 кг. Ціна залежить від якості продукції, регіону виробництва та сорту.

Читайте: Українських фермерів запрошують до Шанхая

Компанія Tian Zhaoliang of Shandong Changle Shiai Agricultural Development Co., Ltd (м. Шаньдун, що на сході Китаю) продає південнокорейські гарбузи Kabocha baby від компанії Shinong, а також вирощує власні врожаї. Компанія прогнозує, що в кінці березня – на початку квітня вони отримають більше 100 тис. гарбузів з насіння японської компанії Sakata.

Після того як ці високоякісні гарбузи дозріють, вони з’являться на всіх великих ринках Китаю.

«Наші плантації гарбуза займають площу понад 667 га, і ми виробляємо широкий спектр сортів гарбузів. З нашого досвіду, наразі у китайського споживача зростає розуміння харчової цінності гарбуза», – зазначають у компанії.

Ось такі страви готують з гарбуза китайці.

Landlord раніше повідомляв про те, що гарбузи елітних сортів без підживлення і хімічної обробки вирощує на Вінниччині фермер-аматор. Високий урожай своєї екопродукції пояснює цілинною землею.

Отримуйте щоранку на пошту свіжі новини та найцікавіше чтиво!



Вас зацікавить