Новини

Глобальний ринок глутамінової кислоти зіштовхнувся з різким падінням цін

У березні глобальний ринок глутамінової кислоти, який має вирішальне значення для продуктів харчування, фармацевтики та сільського господарства, зазнає помітного падіння цін, передає Chemanalyst.

Зниження цін на глутамінову кислоту насамперед пов’язано з падінням цін на її сировину, кукурудзяний крохмаль і caму кукурудзу в регіонах, які займаються як імпортом, так і експортом. Ринкові аналітики нещодавно вказали на очікуване зниження цін на кукурудзяний крохмаль, особливо в китайських провінціях, де, за прогнозами, внутрішні ціни зменшаться. У середині березня на внутрішньому ринку сировинної кукурудзи спостерігався сплеск обсягів, що призвело до зниження цін на кукурудзу.

Ця тенденція до зниження була посилена нижчим, ніж очікувалося, попитом на крохмальні продукти, що спонукало до більш ретельного підходу до закупівель у всьому секторі та, як наслідок, вплинуло на ринок глутамінової кислоти.

З підвищенням температури та наближенням сезону весняної сівби фермери у виробничих регіонах охочіше продають зерно, що призводить до помітного збільшення пропозиції кукурудзи на ринку сировини. Як наслідок, на внутрішньому сировинному ринку кукурудзяного крохмалю спостерігалося незначне зниження цін, що вказує на загальну тенденцію слабкості та консолідації ринку.

Очікується, що це збільшення пропозиції разом з обережною практикою закупівель на нижній течії матиме додатковий вплив на внутрішні ціни на кукурудзу та глутамінову кислоту.

Очікуване зниження цін на кукурудзяний крохмаль у всьому світі відповідає моделям, які спостерігаються в різних частинах світу. В Індії березень і квітень- період збору врожаю рабі, що призводить до більшої доступності кукурудзи та потенційного падіння цін на ринку глутамінової кислоти. Передбачається, що ці елементи збережуть слабкість ринку та консолідацію протягом місяця-двох. Крім того, провідні імпортери глутамінової кислоти, такі як ринки США та Європи, знаходяться під впливом напрямків, визначених країнами-експортерами.

На тлі мінливих ринкових умов, які характеризуються достатньою пропозицією та низьким попитом, очікуване зниження цін на глутамінову кислоту відображає ширший наратив ринкового коригування та перекалібрування. Оскільки зацікавлені сторони орієнтуються в цій динаміці, пильність і прийняття стратегічних рішень будуть вирішальними для пом’якшення ризиків і використання нових можливостей на ринку глутамінової кислоти.

Виробник натуральних сублімованих та сушених страв для швидкого приготування компанія ЇDLO за результатами 2022 року отримала 22 млн грн доходу, передає newfood. ЇDLO заснували у 2016 році підприємцями Іваном Кисилицею, Михайлом Темпером та Сергієм Андрєєвим.

Продукти ЇDLO побували на Евересті та в Антарктиді, підкорювали Монблан, а зараз слугують тактичною їжею для воїнів ЗСУ. Нещодавно компанія передала на фронт сотню упаковок, додавши до неї стільки ж пакетів кави, а також вітаміни.

Як основну технологію ЇDLO застосовує сублімацію. Процес сублімації продуктів доволі затратний і тривалий, але він має безліч переваг порівняно зі звичайним сушінням.

Сушка відбувається при температурі 100-120°С, через це з продукту випаровується вся вода і багато корисних її властивостей. При сублімації зберігається будова клітин в тканинах продукту, білки не піддаються денатурації (це важливо при сушінні м’яса або риби).

Сублімовані продукти також можуть зберігатися протягом кількох років і після додавання до них води повністю відновлюються, зберігаючи всі свої якості. У таких продуктах не може розвиватися зростання будь-яких грибків або інших небажаних мікроорганізмів. У їх складі – лише сушені інгредієнти і глутамат натрію для смаку.

У ЇDLO також звертають увагу, що сублімовані страви не потребують додавання ароматизаторів, барвників і консервантів, тому що повністю зберігають всі свої смакові властивості.

Нині в асортименті компанії – сухі сніданки, супи, другі стравибатончики, снеки та напої. Наприклад, можна поласувати квасолею чалі з овочами, грузинським харчо з яловичиною, фузіллі з курячим філе чи гаспачо.

Нагадаємо, новий десерт, розроблений фінською харчовою технологічною компанією Solar Foods, виготовляється з інгредієнтів, отриманих з повітря.

Новини за темою  Підживлення та полив лохини: поради фахівця

Ізраїльські вчені планують проростити зелень із насіння на Місяці. Цей проєкт розробив Інститут дослідження пустелі імені Якоба Блауштейна при Університеті імені Бен-Гуріона у Беер-Шеві.

NASA відправило на борт космічної станції насіння червоного перцю чилі (Capsicum annuum) – у межах реалізації проєкту з вирощування плодоносних рослин на міжнародній космічній станції.

Команда старшокурсників з Дартмутського коледжу (штат Нью-Гемпшир, США) розробила проект, який дозволить астронавтам вирощувати овочі на Марсі.

Анна Лиса

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку