Французька компанія Sojam представила на «ІнтерАГРО» технологію, яка є альтернативою процесу фумігації зерна. Про це розповів директор компанії Arnaud Poyelle.
Sojam присутня на українському ринку вже чотири роки і представляє технологію обробітку зерна для подальшого зберігання. За словами директора, нова технологія дає ряд переваг перед фумігацією, яка зараз широко застосовується у світі. Навіть одноразова обробка зерна на відміну від фумігації дає тривалий ефект. Крім того, зерно після обробки за новою технологією майже одразу готове для подальшого використання – воно може відвантажуватися на експорт, перероблятися у муку, крупи тощо. Тобто витрати продавця зерна на логістику значно скорочуються.
Рік, що минає Arnaud Poyelle вважає досить складним – були проблеми з ранніми зерновими, трохи знизилася активність аграріїв у придбанні необхідних матеріалів. Але компанія ще знаходиться на стадії розвитку бізнесу в Україні і, зважаючи на експортний потенціал, вважає її одним з ключових ринків. При цьому, порівнюючи українського фермера з колегами з ЄС, Arnaud Poyelle відзначив більшу відкритість вітчизняних аграріїв до різного роду інновацій. Він пов’язує це з тим, що українські сільгоспвиробники працюють на ринку, що стрімко розвивається і на ньому є стійкий попит на нові продукти.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!