Новини / Технології     04 лютого 2019 07:13

За кращий стартап на конкурсі Zerno Challenge дають €15 000

Студентська організація Enactus Ukraine за підтримки міжнародних компаній оголошує конкурс на кращий інноваційний агростартап. Технологічні рішення можна пропонувати у сферах Food Tech, Ag Tech, Food Waste та інших. Команда-переможець безкоштовно поїде до Німеччини та зможе отримати €15 000 за свій винахід.

Про це йдеться на сайті конкурсу.

Участь у конкурсі можуть взяти команди студентів з усіх ВНЗ України. Для цього потрібно англійською мовою подати заявку, в якій розповісти про свій винахід чи технологію, що вирішують одну із заявлених проблем в агросекторі. Кінцевий термін подачі заявок – 21 лютого.

ЧитайтеФерма на Житомирщині оголосила конкурс на кращого робота для збору лохини

Серед категорій, в яких можна пропонувати свій винахід:

  • Food Tech – поєднання харчування та технологій,
  • Ag Tech – поєднання с/г та технологій,
  • Food Waste – їжа, яка відкидається або не переробляється у будь-якій точці від процесу врожаю до споживчої продукції,
  • Зниження викидів CO2 в атмосферу,
  • Food Security – отримання доступної живильної їжі за умови максимальної екологічності.

«Вже 2050-го населення Землі перевищить 9 млрд, а споживання продовольчих товарів зросте на 70%. Задовольнити попит без інноваційних змін в агросекторі неможливо», – розповідають організатори.

ЧитайтеНімецький інститут оголосив набір на безкоштовну школу з агроекономіки

Після 21 лютого організатори відбирають заявки, після чого з командами працюють ментори. 5 липня в Києві відбуваються Національні змагання. Переможці останнього етапу їдуть у кінці липня на Міжнародні змагання, що відбудуться у Франкфурті (Німеччина).

Максимальний приз на Національних змаганнях – €3 000, на міжнародних у Німеччині – €15 000.

Як раніше повідомляв Landlord, 10 вітчизняних виноробів з усіх регіонів України відвідали шато, навчальні центри, лабораторії та плантації в одному з найбільших винних регіонів Німеччини – містечку Нірштайн. Тут розташовано 1090 га виноградників. Українські винороби дізналися сучасні тенденції ведення винного бізнесу та побачили інноваційні технології, впроваджені на виробництві.

Читайте також