Covid-19 спричинив стагнацію світового споживання зернових, але, як прогнозує FAO (Food and Agriculture Organization, продовольча і сільськогосподарська організація ООН) у новому звіті, у новому 2020/2021 маркетинговому році ситуація стабілізується.
Так, очікується, що у порівнянні із поточним сезоном, у 2020/2021 МР глобальні обсяги споживання зернових збільшаться на 1,6% або на 43 млн тон і сягнуть 2732 млн тон. Цей рівень стане новим рекордним показником.
У FAO кажуть, що основний приріст дадуть корми для тварин. Але й обсяги використання у харчових цілях та на переробку теж зростатимуть.
Читайте: Держаудитслужба шукає мишей, що з’їли 2700 вагонів зерна
При цьому споживання кукурудзи, як очікується, збільшиться на цілих 3% і досягне 1169 млн тон. В ООН впевнені, що культура знов користуватиметься попитом у виробників етанолу. Нагадаємо, що під час COVID-19 лунали прогнози, що його виробництво може впасти до рівня 2013 р. Але в FAO, як ми бачимо, налаштовані більш реалістично. На кормові цілі, за даними експертів, кукурудза активно піде у Китаї.
Споживання рису у світі на душу населення, як очікується, теж збільшиться – на 0,6% у порівнянні із «апетитами» 2019/2020 МР.
А от що стосується глобального споживання пшениці, то воно знизиться на 0,4% і складе близько 754 млн тон. Серед основних факторів стагнації – зниження попиту із боку тваринників, які, скоріш за все, цікавитимуться дешевою кукурудзою.
Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про падіння цін на продовольство на світових ринках.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!