“Як відомо, споживання меду в Україні має сезонний характер — мед переважно сприймають як “ліки”, а про зміцнення імунітету згадують зазвичай взимку та на початку весни. В той час як максимальну користь для організму можна отримати за умови регулярного споживання натурального меду”, — зазначив співвласник ТМ “Знатний Мед” Валерій Курейко.
Читайте: Астарта зростає і ми готові ділитися досвідом – Валерій Соколенко
Споживачі поспішають бридбати мед, запаси якого у бджолярів швидко закінчуються, а свіжі партії смаколика з’являться не рашіе червня.
“Логічно, що у ситуації, що склалася, люди звернулися до перевірених віками засобів зміцнення та підтримки імунітету — до них традиційно відносять бджолиний мед. Звичайно, мед не є антивірусним засобом сам по собі. В той же час, у людини з хорошим імунітетом більше шансів не захворіти, а якщо навіть захворіє, то швидше подолати хворобу”, — сказав Валерій Курейко.
Також фахівець відзначив, що попри лідерські позиції України у виробництві меду, самі українці не відзначаються високим рівнем споживання. Так, у середньому ми ужитковуємо близько 1 кг на рік, у греків та словенців цей показник становить понад 1,5 кг, а у Німеччині та Швейцарії — близько 1,3 кг на рік.
На думку експерта загальний обсяг виробництва меду в Україні в 2019 р. досягнув понад 100 тис. т. При цьому, внутрішній ринок України споживає трохи менше половини від вказаного обсягу. Іншими словами, якщо в 2019 р. було вироблено понад 100 тис. т, а на експорт пішло 55,6 тис. т, то на внутрішньому ринку залишилося близько 40-50 тис. т.
Нагадаємо, раніше повідомлялося про тотальну підробку меду. Із 29 зразків – 22 виявились фальсифікатом!
Джерело: SEEDS.org.ua
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!