Додавання екстракту хмелю в комбікорм може поліпшити якість курячого м’яса

Додавання β-кислот до хмелю в якості дієтичної добавки для курчат-бройлерів позитивно вплине на окислювально-відновлюванні реакції в їх організмі та покращувати характеристики кінцевої продукції.
До таких висновків, в рамках спільного дослідження, прийшла група вчених з Бразилії, Бельгії та Данії, повідомили в «Союзі птахівників України» з посиланням на матеріали Science Direct. Відповідні результати роботи вчених були оприлюдненні в міжнародному журналі Food Research International.
Згідно з висновками дослідників, використання цієї дієтичної добавки позитивно запобігає окисленню міофібрилярних білків.
«В рамках серії тестів було встановлено, що бройлери, які отримували β-кислоти хмелю, мали в своєму організмі концентрацію білкових карбонілів нижче у порівнянні з птицею, що не одержувала таку добавку», – йдеться у повідомленні.
За висновками вчених, таким чином, на основі β-кислот хмелю можна розробити серію кормових добавок, які будуть можна віднести до класу засобів рослинного походження.