Лідером з виробництва цукру в 2017/2018 МР став ТзОВ «Радехівський цукор» (Радехівський ц/з), який виготовив 149,5 тис. т цукру переробивши 1,04 млн т цукрового буряку. Про це повідомили у Національній асоціації цукровиків України.
За даними асоціації, на другому місці опинився Крижопільський цукровий завод, який за сезон переробив 891,3 тис. т цукрового буряку і наварив 135,8 тис. т цукру. Третє місце – Наркевицький цукровий завод, що виготовив 125,9 тис. т переробивши 860,6 тис. т цукрового буряку.
«Сумарно, 70,8% загальної кількості цукру виробили 20 цукрових заводів. Окрім того, інтегровані компанії, які за останні роки сформувалися у бурякоцукровій галузі Україні, у 2017/2018 сезоні переробки виробили 69,5 % цукру від загального виробництва. Так, наприклад, ТОВ «Астарта-Київ» і цьогоріч закріпила за собою позицію лідера цукрового ринку виготовивши 462,9 тис. т цукру, що становить 23% від загального виробництва», – каже керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило.
Та додала, що на друге місце піднявся ТзОВ «Радехівський цукор», який зумів наростити показники порівняно з минулим роком за рахунок запуску придбаних раніше цукрових заводів, що належали ТОВ «Галичина-цукор» – 433,1 тис. т, що становить 21% від загального виробництва. Третє місце – ЗАТ «Укрпромінвестагро», два цукрові заводи якого виготовили 241,3 тис. т цукру, що становить 12% від загального виробництва.
Всього за 2017/2018 МР вітчизняні цукровари наварили 2,14 млн т цукру. В сезоні працювало 46 цукрових заводів.