НовиниФінанси

Де в Україні найдорожче і найдешевше м’ясо: рівень цін

Такими є дані моніторингу Мінагрополітики станом на початок січня. Середньозважені оптово-відпускні ціни на різні види м’яса є такими:

  • яловичина 1-ї категорії – 79,48 грн/кг;
  • свинина 2-ї категорії – 76,38 грн/кг;
  • кури – 45,71 грн/кг.

За рік оптово-відпускні ціни на яловичину в цілому в Україні зросли на 4%, на свинину – на 2%, на курей – на 3%. При цьому ціни зросли в Україні нерівномірно. Так, у Київській області ціна на курей зросла на 27%, у Рівненській – на 22%, тоді як у Західному та Центральному регіонах курятина, навпаки, дешевшала.

Найнижчі гуртові ціни на яловичину та свинину – у Івано-Франківській області, відповідно 46,2 та 45,3 грн/кг. Найдешевше продавали оптом м’ясо курей на Харківщині – по 37,68 грн/кг.

Читайте: Новий рік не вплинув на вартість яблук. Ціни так і не зросли.

Про роздрібні ціни на різні продукти харчування, у тому числі й на м’ясо, LANDLORD писав у іншому матеріалі. Нагадаємо, лідером подорожчання (у відсотках) стала цибуля, а падіння ціни – гречка.

Фото: AgroReview.

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку