
Такими є дані моніторингу Мінагрополітики станом на початок січня. Середньозважені оптово-відпускні ціни на різні види м’яса є такими:
- яловичина 1-ї категорії – 79,48 грн/кг;
- свинина 2-ї категорії – 76,38 грн/кг;
- кури – 45,71 грн/кг.
За рік оптово-відпускні ціни на яловичину в цілому в Україні зросли на 4%, на свинину – на 2%, на курей – на 3%. При цьому ціни зросли в Україні нерівномірно. Так, у Київській області ціна на курей зросла на 27%, у Рівненській – на 22%, тоді як у Західному та Центральному регіонах курятина, навпаки, дешевшала.
Найнижчі гуртові ціни на яловичину та свинину – у Івано-Франківській області, відповідно 46,2 та 45,3 грн/кг. Найдешевше продавали оптом м’ясо курей на Харківщині – по 37,68 грн/кг.
Читайте: Новий рік не вплинув на вартість яблук. Ціни так і не зросли.
Про роздрібні ціни на різні продукти харчування, у тому числі й на м’ясо, LANDLORD писав у іншому матеріалі. Нагадаємо, лідером подорожчання (у відсотках) стала цибуля, а падіння ціни – гречка.
Фото: AgroReview.