СOVID-19 руйнує попит на пивоварний ячмінь – такий висновок зробила британська сільськогосподарська компанія Frontier Agriculture у своєму травневому звіті.
Ринок пивоварного ячменю намагається знайти відповіді на питання про те, коли карантинні обмеження з боку влади послабнуть, а споживачі повернуться до звички вживати алкогольні напої в закладах HoReCa.
Пандемічний криза впливає на пивні бренди в різному ступені, залежно від особливостей асортиментного портфеля та його орієнтації на продажі в режимі on-trade або off-trade. Адже продажі пива в супермаркетах зростають, але обсяги, що забезпечують торгові мережі не здатні компенсувати втрату попиту з боку on-trade market (канали, де споживання напою відбувається безпосередньо в місці покупки). У найбільш сумному становищі зараз опинились невеликі крафтові пивоварні.
Читайте: Як отримати 52 центнери ячменю без опадів
Covid-19 також створює значну невизначеність в секторі тваринництва (кормова сфера застосування ячменю) через падіння цін в результаті закриття підприємств громадського харчування.
А ось на ринках олійних культур спостерігається певне затишшя. Ціни на насіння ріпаку, нарешті, знайшли рівновагу між руйнуванням попиту, викликаним Covid-19 на тлі падіння цін на сиру нафту, і новинами про глобальне скорочення виробництва через погані погодні умови. Так, посуха в ЄС спонукала аналітиків Oil World прогнозувати, що європейський урожай ріпаку впаде до 14-річного мінімуму – 16,7 млн т.
Нагадаємо, що раніше повідомлялося про оновлений прогноз урожаю зернових на 2020 рік.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!