Новини / Аналітика     05 вересня 2019 17:36

Чому рослинний білок не конкурент м’ясу

На даний час їжа з рослинного білка дорожча, ніж м'ясо, і дозволити її собі можуть лише багаті люди, кажуть експерти.

Чи може рослинний білок замінити м’ясо? Цю тему обговорювали експерти під час ХVII Міжнародної конференції BLACK SEA OIL TRADE-2019, яка проходить сьогодні в Києві. На конференції працює кореспондент Landlord.

На думку Гільєрмо Россі, менеджера з маркетингових досліджень (Market Intelligence Manager, BUNGE, Аргентина), на даний час виробництво продуктів з рослинного білку – це нішевий бізнес, адже така продукція недешева і доступна лише багатим людям. Тому на внутрішній ринок, зокрема, Аргентини, як правило,  йдуть поставки дешевих та доступних продуктів харчування. Однак, на думку спікера, виробництво продуктів із рослинного білку – перспективний напрямок для бізнесу, який потребує уваги та розвитку.

Читайте: Канадські фермери шоковані порадою уряду відмовитися від молока і м’яса

Солідарний з Гільєрмо Россі й Сергій Феофілов, генеральний директор «УкрАгроКонсалт». Він також наголошує, що  продукція з рослинного білку – це нішевий та дорогий продукт. На його думку, розвиток його  може бути можливим лише через кілька років, хоча перспективи досить туманні.

У Росії харчові холдинги не дадуть зелене світло розвитку такої індустрії. Цієї думки дотримується Антон Грицай, директор з торгівлі олією та шротом компанії ЕФКО (Росія). На його думку, лідери харчопрому позиціонуватимуть продукти з рослинного білку як екзотичні та дорогі, відтак жодної конкуренції традиційний харчовим продуктам вони не складуть. Принаймні, в найближчому майбутньому.

Як повідомляв раніше Landlord, від глобальних кліматичних змін врятує рослинна їжа: експерти радять вживати менше м’яса.

Читайте також