28 жовтня на засіданні уряду підтримано законопроєкт, який встановлює додаткові вимоги до маркування і реалізації харчової продукції та удосконалює чинне законодавство в харчовій сфері.
Реалізація законопроєкту дозволить запобігти недобросовісній конкуренції в галузі виробництва харчової продукції, забезпечити належну простежуваність харчових продуктів, оновити та доповнити термінологію, а також гармонізувати національне законодавство з європейським.
“Подальша підтримка і реалізація цього законопроєкту посилить боротьбу з фальсифікатом, забезпечить споживачів повною, достовірною інформацією про харчові продукти та посилить відповідальність за порушення вимоги до виробництва і введення в обіг харчової продукції”, — зазначила заступниця міністра економіки України Ірина Новікова.
Нагадаємо, що відмова від пальмової олії дозволить очистити молочну галузь від фальсифікату.
Джерело: Мінекономіки
Наталія Софієнко
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!