Новини

Більшість органічних продуктів в Україні реалізується в регіоні виробника

В цілому по країні доступний в реалізації досить широкий спектр органічної продукції – від картоплі і свіжих яблук до шоколаду та рослинної олії. Однак більшість з органічних продуктів реалізуються, як правило, або локально, в регіоні виробника, або сконцентровані в Києві. Про це кажуть аналітики ІА «АПК-Інформ».

Експерти зазначають, що на даний момент серед всієї органічної продукції у великих містах України найбільш поширені крупи/пластівці, а також молочно-м’ясна продукція, тобто традиційна основа для сніданку.

«Що стосується ринку органічних круп в Україні, то він почав свій розвиток у 2008 р, коли було запущено перший в країні сертифіковане виробництво даної продукції Всього ж в даний час близько 20 компаній в Україні мають сертифікати на виробництво органічної круп’яної продукції, але не всі з них регулярно займаються її випуском», – наголосили фахівці.

За оцінкою ІА «АПК-Інформ», ті хто фактично виробляє органічні крупи в 2017 року виробили трохи менше 5 тис. тонн органічних круп і пластівців.

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку