Про це повідомляє прес-служба Гнідавського цукрового заводу.
Товариства «Ріттер Біо Агро» та «Дедденс Агро» вже 5 років поспіль ведуть виключно органічне виробництво. Вони були першими в Україні, хто взявся вирощувати таку важку культуру, як органічний цукровий буряк. Без добрив, засобів захисту рослин, без протруювання насіння – їхня діяльність була повністю орієнтована на створення екологічно чистого продукту.
Читайте: На Вінницькому ОЖК вироблятимуть електроенергію з лушпиння соняшнику
Перші роки, щоб виробити зі свого буряку органічний цукор, зверталися до різних заводів, намагаючись «зайти на завод першими в сезоні, коли потужності ідеально чисті й нема ризику домішків», – розповідає гендиректор товариств «Ріттер Біо Агро» та «Дедденс Агро» Віктор Щербачук.
А з 2017 р. органічну лінію було відкрито на Гнідавському цукровому заводі. Разом вони довели, що вирощувати органічний цукровий буряк і отримувати з нього якісний цукор в Україні можливо. Така продукція користується великим попитом за кордоном.
За словами Віктора Щербачука, в господарстві працює 110 постійних співробітників, ще 300 наймають сезонно. У перспективі збираються розширити земельний банк до 10 тис. га (від сьогоднішніх 4 тис. га).
Landlord раніше повідомляв про те, що на Гнідавському цукровому заводі збільшать обсяги виробництва екологічно чистого цукру.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!