Про це повідомляє Факти ICTV.
За кордоном така продукція коштує $50 за літр, український фермер реалізує свою продукцію удвічі дешевше – по 600 грн/л.
Один гарбуз дає близько 0,5 кг насіння, із 3 га в господарстві збирають до 10 т насіння. Для виготовлення олії сировину лише сушать, у жодному разі не вдаючись до смаження, і використовують тільки холодний прес. Олію тут не роблять великими партіями – лише по 20 л на день, оскільки продукція не може довго зберігатися.
Читайте: Технологія прямого посіву заощаджує 50% витрат на добриво: досвід болгарських фермерів
Виробництвом гарбузової олії Леонід Гасюк займається вже 5 років. Аграрій мріє налагодити велике виробництво, щоб просувати український продукт і забезпечувати робочі місця в країні.
Landlord раніше повідомляв про те, що закон про органічне виробництво в Україні вступить у силу 2 серпня.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!