Новини / Садівництво     23 січня 2019 17:23

220 тис. га виноградників та відмова від цукру – як в Аргентині роблять вино

У долині Мендоси в Аргентині розміщено 1500 виноробень. Виноград росте на плантаціях у 220 тис. га. Вино з цього регіону характеризується повною відсутністю цукру в напої незалежно від погоди та якості врожаю.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів Володимир Печко, голова асоціації “Укрсадвинпром”, який наразі перебуває у відрядженні в Південній Америці.

За його словами, контроль за якістю вина здійснюють фахівці Національного інституту виноробства Аргентини. За в разі порушення вимог (найголовніша з яких – додавання цукру) в енолога анульовують ліцензію, а виробництво закривають.

Не зважаючи на жорсткі вимоги, аргентинці виробляють 140 млн. літрів вина на рік.

Читайте: 18 тонн з гектара – як збирають лохину в Чилі

Культура пиття вина в Аргентині відносно невисока – 19,5 літрів напою на одну людину на рік. Для порівняння найбільше вживають вина в Андоррі – 56,9 л., за нею – Хорватія, Франція, Португалія й Італія, громадяни якої в середньому щороку випивають 37 літрів.

Пересічним працівникам, які в сезон збирають виноград, платять по $25 на день.

Аналог аргентинської долини Мендоса – чилійська долина Касабланка, в якій розташована виноробня «Viña Indómita». Тут щороку виробляють 10 млн. літрів вина, 85% з якого йде на експорт. Тут біля виноградників обов’язково розсаджують кущі троянд. Річ у тім, що квіти надзвичайно примхливі й дуже швидко реагують на будь-які хвороби чи шкідників. Тому використовуються на виноробних плантаціях як лакмусовий папірець.

Як раніше повідомляв Landlord, в Чилі ягоди заморожують винятково технологією шокової заморозки. Одразу після збору вони транспортуються до найближчого підприємства зі спеціальними установками. Технологія шокової заморозки дозволяє зберігати форму, колір і навіть смак продукту після розмороження.

Читайте також