Про це розповідає Агро-Центр.
Щодня ферма подружжя Зіновських дає 15 тонн молока екстра-класу, що відразу йде на переробку, аби виготовити сири різних сортів.
Корови на цій фермі, що працює за технологією open-lot, взимку і влітку перебувають на свіжому повітрі. На кожну корову передбачено 60 кв м в загорожі, з яких 6 кв м – під навісом. У приміщенні корів лише доять.
Читайте: Варять та продають сир: як працює перший студентський кооператив в Україні
Для переробки молока, яке дають 1100 голів худоби, подружжя Зіновських відкрило «Європейську сироварню». Обладнання для виготовлення сиру закупили в Нідерландах. Там же переймали досвід, закуповували інгредієнти, необхідні із виготовлення сирів.
На сьогодні в фермерському господарстві вироблять сири на будь-які смаки: Гауда різних строків витримки, норвезький Брюност, а також італійську Рікоту та кіпріотський сир.
Landlord раніше повідомляв, що у прифронтових селах Донеччини фермери розвивають свій бізнес на гранти Червоного Хреста.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!