Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP).
Познайомившись колись на заходах UHBDP, присвячених маркетингу та післяврожайній обробці продукції, фермери ризикнули втілити отримані знання в життя і не помилилися з рішенням. Тоді як сьогодні на півдні України спостерігається перевиробництво винограду і багато садівників бідкаються, що не можуть реалізувати свій урожай, учасники проекту UHBDP зрозуміли на власному досвіді переваги об’єднання.
Як все відбувалося
- Виробники Запорізької області Ольга Лебідь, Марина Козарик, Станіслав Глущенко, Тетяна Довга, Ганна Чувільська, Олексій Верещага виростили виноград кількох сортів.
- Агропідприємець з Херсонщини Ірина Савченко «виступила в ролі ОТК і прийняла виноград».
- Олексій Верещага, керівник СПП Лана (с. Плодородне, Запорізької області), надав свою охолоджувальну камеру для формування товарної партії.
- Разом упакували та завантажили 10 тонн винограду в рефрижератор.
- Сергій Марчук з Одещини взяв на себе відповідальність за транспортування та реалізацію винограду в західних областях України.
«Експеримент удався: виноград добре подолав сотні кілометрів і швидко продався», – відзначає ресурс.
Landlord раніше повідомляв про те, що в Україні сьогодні спостерігається перевиробництво винограду, що призводить до низьких цін на продукцію. В такій ситуації рентабельність виноградного бізнесу падає, багато фермерів старшого покоління бідкається, що доведеться викорчовувати виноградні плантації, а це гектари насаджень.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!